Blokhus Feriecenter er Danmarks første feriecenter

Fra dengang til nu...



Det var i slutningen af tresserne at den dengang meget unge ”byggematador” Bøje Nielsen havde mange besøg i Nordjylland. Han havde forelsket sig i en pige fra Haldager og fik i forbindelse med disse besøg et fint kendskab til Nordjylland og Blokhus. 

Bøje Nielsen fik en idè. Han ville bygge et hotel, med lejligheder udstyret med et lille køkken, badeværelse og et lille soveværelse - altså med mulighed for selvhusholdning. Fælles med andre gæster skulle man kunne slappe af i en inde- og udendørs pool, samt en del andre faciliteter, som billard, bordtennis og ikke at forglemme fælles farve TV-stue.

Bøje Nielsen fandt en grund lige midt i Blokhus, fik de nødvendige tilladelser og var straks igang med et, for den tid, kæmpe byggeri i så lille en ferieby. Et hotel, som rummede 50 ferielejligheder, store lokaler med fællesaktiviteter samt en restaurant og vinstue.

 

Danmarks første feriecenter

Indvielsen af landets første feriecenter skete i foråret 1971 i en af Danmarks mest kendte feriebyer. 
Allerede fra første sommer var samtlige lejligheder optaget, mange tyskere og en hel del danskere var de første gæster. Tanken var egentlig, at hotellet kun skulle være åbent for sæsonen, men allerede det første år viste det sig som en stor succes, således var hotellet kun lukket ned et par enkelte måneder af vinteren.

For det formidable beløb af 298,00 kunne en hel familie på op til seks personer bo en hel uge. Alle faciliteter var gratis, ja selv strøm og vandforbrug var inkluderet i denne pris. Dog kunne man vælge at betale sig fra en rengøring af lejligheden ved afrejse.

 

Receptionen åben fra kl. 10.00 - 11.00

Bøje Nielsen byggede hotellet sammen med to ingeniører fra Herning, Hugo Petersen og Dahl Knudsen, samt en ingeniør Ib Nielsen, som i øvrigt var ansat i Bøje Nielsens firma ”Danske fabrikshaller”  i Næstved. Konstrutionen var et I/S, hvor Bøje Nielsen ejede 51%. En godt gennemtænkt idé, Bøje havde dermed den endelige majoritet, når og hvis der skulle træffes vigtige beslutninger.

Allerede efter det første år viste ideen sig så god, at de samme folk købte en stor grund helt ude i klitten i Blokhus. På denne grund opførte samme personkreds i 1973 Nordsø Klit, tre blokke med i alt 128 lejligheder. Naturligvis med samme fælles faciliteter. Samme selvhusholdning og en meget lav service, således var kontoret, som var indrettet i et lille kælderlokale, kun åbent en time om dagen, fra 10.00 – 11.00. Personalet, som var ansat til at styre hele virksomheden, var kun to personer: en person med titel af hotelinspektør og så en medhjælper.

Disse to skulle samtidig sørge for renhold af faciliteter samt foretage nødvendige reparationer i både lejligheder og fællesrum, og naturligvis sørge for, at badevandet i de mange pools var af den rigtige kvalitet.


Idéen udvikler sig

Udviklingen tog så meget fart, at der snart kom andre ejerforhold i de næste feriecentre, som Bøje Nielsen var ophavsmand til. Således blev der i årene straks efter indvielsen i Blokhus bygget lignende på Fanø 128 lejligheder, en stor udvidelse i Blokhus med 150 lejligheder, i Bønnerup 146 lejligheder, i Hirtshals 178 lejligheder, i Fåborg med 142 lejligheder, samt i  Karrebæksminde ca 120 lejligheder. Alle disse centre fik samtidig status som kursushoteller.

I Blokhus tog udviklingen fart, der var nu i alt 328 lejligheder. Den del af lejlighederne – i alt 278 – som lå i klitten blev udmatrikuleret og solgt til interesserede med en garanteret lejeindtægt de følgende ti år. Det skulle vise sig at blive en meget fin aftale for de mange købere. 
Når hotellet havde ledige lejligheder, kunne disse ejere eller deres familier bo for en pris af 25% af den normale udlejningspris.

Hotellet har gennem alle årene haft en rigtig god udvikling og har forstået at tilpasse sig tidens krav. Således blev der i 1985 indviet et stort kursuscenter i tilknytning til hotellets restaurant Nordstjernen. Hotellet rådede i denne periode over ca. 1700 senge, og hvad var vel mere destruktivt end at se en tom bygning. Derfor markedsførte hotellet sig med bl.a.: Week-ends, familiearrangementer, kurser osv.
 

Feriecenter Nordsøen udvider

Men snart viste der sig nye krav til denne type centre. Ledelsen og ejerne af hotellet ønskede stadig at leve op til tidens krav. Det blev derfor besluttet, at der skulle opføres et ”Subtropisk badeland” med cafè og mange andre spændende aktivitetsmuligheder. Denne investering kunne hotellet klare over driften.

Mange konkurrenter gik med tanker om Wellness og Fitness, men var tilbageholdende, sikkert p.g.a. de store krav til investeringen.
Men i Blokhus var ideen ikke længe under overvejelse, således kunne hotellet i 2004 indvie et flot nyt Fitness-Wellnesscenter. 

 

Generationsskifte

Efter 34 år på posten valgte Frank Pedersen i 2006 at takke af for sit lange virke som hoteldirektør på Feriecenter Nordsøen. Frank Pedersen, som var med fra begyndelsen, afleverede et hotel i god stand trods de mange år på bagen. Samtidig startede en ny ledelse, som stadig lægger stor vægt på udvikling og nye tanker.

Book dit ophold

Se her hvilke lejligheder der ledige og book en skøn ferie hos Feriecenter Blokhus

Book lejlighed

 

Badeland / Ble børn

Der SKAL altid anvendes badeble og godkendt blebadetøj som f.eks
 "Happy Nappy/Splash about"

Vi sælger badeble kr. 10,- og Happy Nappy kr. 139,-  i receptionen.
________________________

 Badeland / Fitness / Wellness 
Åbent alle årets dage

Udeboende gæster er velkommen
________________________________________________

NB. 
Det er oftest billigere at booke jeres ophold direkte hos os, fremfor bookingportalerne.
Se her... 
Får du rabat gennem ældresagen mm. skal du booke via tlf. +45 33 63 02 00